Draag bij door middel van facilitaire ethiek bespreekbaar maken van ethische dilemma’s

Ethiek? Dat is toch het domein van filosofen en andere denkers: ‘Business and ethics don’t mix?!”. Maar is dit terecht? Goed opdrachtgeverschap heeft een vlucht genomen de laatste jaren. De snel veranderende wereld, samenwerken in de keten of zelfs in partnerships leveren nieuwe vraagstukken op. Maar komt er daarmee ook echt meer aandacht voor de wijze waarop we met elkaar omgaan? Vertrouwen is hierbij het sleutelwoord. En dat ontstaat niet zomaar!

Hoe reageer je op een dilemma waarbij meerdere scenario’s mogelijk zijn en de belangen soms tegengesteld zijn? En hoe weet je of al je medewerkers de normen en waarden van de afdeling delen? Uit onderzoek blijkt dat business en ethiek juist samen moeten gaan. Het toepassen van facilitaire ethiek heeft toegevoegde waarde. Toch is ethiek een lastig te bespreken onderwerp binnen het facilitaire werkveld.

Deze kennissessie geeft facilitaire professionals kennis en handvatten om ethische dilemma’s binnen hun organisatie bespreekbaar te maken. Naast de achtergrond van ethiek passeren ook diverse cases spelenderwijs de revue. Kortom, een praktische invulling van een lastig – en heel boeiend! - onderwerp.   

Na afloop van de sessie hebben de deelnemers:
- Kennis over de achtergrond van ethiek en een stappenplan om dilemma’s aan te pakken
- Ervaring opgedaan met het bespreekbaar maken van ethische dilemma’s.

Andere workshops