Facilitaire ethiek,hechten aan normen en waarden

Ethiek? Dat is toch het domein van filosofen en andere denkers: ‘Business and ethics don’t mix?!”. Maar is dit terecht? Goed opdrachtgeverschap heeft een vlucht genomen de laatste jaren. Niet alleen ontwikkelde de schoonmaakbranche een marktcode, maar kwam er ook steeds meer aandacht voor de wijze waarop zowel opdrachtgevers en opdrachtnemers met elkaar omgaan. Vertrouwen is hierbij het sleutelwoord. 

Maar hoe reageer je op een dilemma waarbij beide opties voor- en nadelen hebben? En hoe weet je of al je medewerkers de normen en waarden van de afdeling delen? Uit onderzoek blijkt dat business en ethiek juist samen moeten gaan. Het toepassen van facilitaire ethiek heeft toegevoegde waarde. Toch is ethiek een lastig te bespreken onderwerp binnen het facilitaire werkveld.

Deze kennissessie geeft facilitair managers kennis en handvatten om ethische dilemma’s binnen hun organisatie bespreekbaar te maken. Naast de achtergrond van ethiek passeren ook diverse cases spelenderwijs de revue. Kortom, een praktische invulling van een lastig onderwerp.  

Na afloop van de sessie hebben de deelnemers:
- Kennis over de achtergrond van ethiek en een stappenplan om dilemma’s aan te pakken
- Ervaring opgedaan met het bespreekbaar maken van ethische dilemma’s.

Andere workshops