Duurzaam vitaliteitsprogramma op de werkvloer realiseren

Een vitale werknemer is vaak productiever, creatiever, assertiever, meer gefocust, meer energiek en daarbij ook minder vaak ziek dan een minder vitale collega. Daarbij ervaart de vitale werknemer doorgaans ook nog eens minder stress en voelt zich meer gebonden bij de organisatie. Werkgevers en werknemers zijn er dan ook vaak van overtuigd dat vitaliteit niet alleen bijdraagt aan het welbevinden van de werknemer maar ook significant kan bijdragen aan het resultaat en de uitstraling van de organisatie. Vitaliteit is niet alleen gericht op meer bewegen. Voeding met gezonde keuzes, minder gaan zitten op de werkplek, de trap nemen in plaats van de lift,  kleine stappen kunnen al voor grootse verandering zorgen.

Tijdens deze workshop geven we op een speelse, actieve en interactieve manier handvaten hoe een organisatie dit over kan brengen op zijn of haar werknemers. We testen jullie fitheid, bespreken hoe we zitgedrag kunnen reduceren en hoe we meer kunnen bewegen gedurende de werkdag. We spreken over voeding en hoe je het zo aantrekkelijk mogelijk maakt om gezonde keuzes te eten. We gaan stress ervaren en belangrijker nog, we gaan leren hoe we hier snel mee om kunnen gaan. Alles op een laagdrempelige manier en met onszelf als testpersoon.

De informatie is allemaal gebaseerd op wetenschap gecombineerd met praktijkervaring. Wat werkt wel en wat werkt juist niet, daar gaan we het in deze workshop over hebben! 

De deelnemers krijgen na afloop een (digitaal) stappenplan en de presentatie toegestuurd om de vitaliteit binnen de eigen organisatie ter hand te nemen.

Andere workshops