Alles over de contractvormen, die het beste bij uw organisatie passen

Met geïntegreerde contracten voor nieuwbouw en renovatie projecten kunnen onderdelen als ontwerp, uitvoering, financiering, onderhoud en exploitatie in één contract worden gecombineerd. In deze workshop wordt in vogelvlucht kennis gemaakt met aspecten die hierbij een rol spelen zoals:


- De Uniforme Administratieve Voorwaarden voor Geïntegreerde Contractvormen (UAV-GC);
- Contractvarianten met de voor- en nadelen van invloed op wijze van inkoop;
- Functioneel specificeren van risico's;
- Volwassen samenwerken;
- Systeemgericht contractmanagement;

Tot voor kort pasten alleen grote opdrachtgevers in de bouw geïntegreerde contractvormen toe voor hun projecten. Maar ook voor kleine projecten bieden geïntegreerde contracten voordelen zoals:

- Betere prijs-kwaliteitverhouding;
- Vermindering van risico’s;
- Ontwerpfouten zijn geen verdienmodel meer;
- Kortere doorlooptijden;
- Meer en betere innovatie;  

Het is belangrijk dat facilitair managers op de hoogte zijn van de contract- en samenwerkingsvorm die past bij zijn project en/of organisatie. Na het volgen van deze workshop zijn deelnemers in staat hierin keuzes te maken en beschikken zij voortaan over onderscheidend vermogen in gesprekken die zij voeren met bouwmanagementbureaus, architecten, adviseur(s) en aannemers. 

De workshop is speciaal voor facilitair managers die overwegen één of meer projecten aan te besteden op basis (of in de geest) van de UAV-GC en graag breed geïnformeerd worden welke aspecten, valkuilen en kansen hierbij dan een rol spelen.

Na afloop krijgen alle deelnemers een certificaat van deelname uitgereikt.

Andere workshops