Met planten en water het binnenklimaat positief beïnvloeden

De moderne mens besteedt 80-90% van zijn leven binnenshuis; op het werk, in eigen huis of in voertuigen. Of we ons comfortabel voelen of niet, hangt af van de interactie van een aantal factoren die onze gezondheid en welzijn beïnvloeden: klimaat, licht, geluid, geur, kleur, concentratie van verontreinigende stoffen in de lucht, enz. Gezondheid en het welzijn zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Fysiek en emotioneel welzijn in het dagelijkse werkende leven is essentieel, om maximale creativiteit, motivatie en prestaties te behalen. Goed dus, dat er concepten zijn die onze ruimtes veranderen in groene habitats die van nature onze gezondheid bevorderen.

De omgeving heeft dus sterke invloed op hoe mensen zich voelen, hoe ze functioneren en heeft invloed op de perceptie van gezondheid, tevredenheid en effectiviteit.

 Het doorontwikkelen en ontwerpen van nieuwe oplossingen op het snijvlak van natuur en technologie wordt daarom steeds waardevoller. De toevoeging van planten aan een gebouw realiseren namelijk een wezenlijke verbetering van het klimaat in een gebouw en mensen gaan het ervaren als een prettige werkomgeving.

 Deze workshop maakt duidelijk waarom natuurlijke elementen van grote waarde kunnen zijn voor de gezondheid, het welbevinden en de productiviteit van de gebruiker van een gebouw. Wat zorgt bijvoorbeeld voor meer comfort in een (kantoor-)omgeving? En welke elementen moeten er verbeterd worden om te spreken van een goede luchtkwaliteit?   Het samenwerken met bestaande klimaatinstallaties in een gebouw door middel van sensortechniek kan al grote voordelen opleveren in het comfort en de luchtkwaliteit, naast dat kunnen er ook decentrale, esthetische oplossingen toegevoegd worden aan een gebouw om het comfort en de luchtkwaliteit te verbeteren.   Kortom: hoe kunnen problemen in het binnenklimaat opgelost worden door middel van klimaatsensoren in combinatie met water en groen?

Na afloop van de workshops krijgen alle deelnemers een hand-out van de presentatie en een certificaat van deelname uitgereikt.

Andere workshops